Mikä on Social Selling Index?

Tiedätkö mikä on SSI? Se on LinkedIn- palvelun ilmainen työkalu, jolla voit mitata oman Social Selling Indeksisi.

Social Selling on vapaasti suomennettuna sosiaalista myyntiä. Eli SSI mittaa kuinka aktiivinen olet LinkedIn- palvelussa, kontaktoidutko ihmisten kanssa ja oletko aktiivinen. Huomautuksena kuitenkin, että SSI mittaa aktiivisuuttasi vain LinkedInissä, ei missään muualla. Sosiaalista myyntiä tulee tehdä yrityksen nettisivuilla, yrityksen blogissa ja ennenkaikkea henkilökohtaisesti tapaamisissa, myyntiesittelyissä, seminaareissa, koulutuksissa ja muissa aidosti sosiaalisissa tilanteissa.

Oman lukusi pääset testaamaan tästä linkistä: www.linkedin.com/sales/ssi

 Alla on kaksi kuvakaappausta omasta Social Selling Indeksistäni, ensimmäinen 25.4.2018 ja alempi on otettu tänään 12.12.2018. SSI- luku on vasemmalla ympyrän sisällä oleva luku - huhtikuussa lukemani oli 64 ja tänään joulukuussa lukemani on 70.

SSI_13022018.JPG

ja tänään, 12.12.2018

SSI_12122018

Nousua noin puolessa vuodessa olen siis saavuttanut nousua kuusi pistettä. Kuvan oikeassa ylänurkassa näet kaksi muuta lukuasi: Industry SSI Rank & Network SSI Rank. Nämä luvut kertovat kuinka sijoitut omalla toimialallasi ja omassa verkostossasi. Luvut eivät ole reaaliaikaisia, vaan päivittyvät pienellä viiveellä.

Kuinka saada oma Social Selling Index korkeammalle? Ole aktiivinen, verkostoidu ihmisten kanssa ja kommentoi ja tykkää päivityksistä, jaa mielenkiintoista sisältöä omilla kommenteillasi höystettynä. Täältä LinkedInin omat vinkit kuinka kasvattaa SSI:tä https://business.linkedin.com/sales-solutions/resources/social-selling/social-selling-index

Millä tasolla pitäisi sitten olla - täytyykö tavoitella sataa pistettä sadasta? Lukemaa sata en ole kuullut kenenkään vielä saavuttaneen, mutta hyvin aktiivisilla henkilöillä luvut ovat 80-90 välillä. Muista kuitenkin että Social Selling ei ole vain tämän työkalun numeron tuijottamista vaan aitoa vuorovaikutusta asiakkaidesi välillä ja keskustelun herättelyä.

Jos haluat oppia lisää LinkedIn:stä ja sen mahdollisuuksista, ota minuun yhteyttä: Liisa Siitonen puh 040 8619333 tai liisa.siitonen@xennek.fi

Lopuksi vielä suosittelen Laura Pääkkösen kirjaa ‘Social Selling’ kaikille jotka ovat kiinnostuneita aiheesta:
https://socialselling.fi/palvelut/social-selling-kirja/ a

Laura Pääkkösen kirja ‘Social Selling’

Suositukseni 5*