Vinkit kuinka muokata Facebookin sisältövirtaa - “katso ensin”

Tuntuuko sinusta että Facebookin sisältövirrassasi ei näy sisältöjä joita haluaisit nähdä? Voit itse muokata sisältöä näillä kolmella vinkillä:

  1. Voit valita seuraamasi henkilön tai yrityksen jonka päivitykset haluat nähdä ensin - eli Facebook nostaa päivitykset aina sisältövirtaasi

    Esimerkkinä Xennek - yritystili, jonka voit ottaa “Katso ensin” seurantaan.

    - Mene Xennekin Facebook- sivulle www.facebook.com/XennekOy/ ja tykkää sivusta. Sen jälkeen valitse “Seurataan”- alasvetovalikosta kohta “Katso ensin” ja klikkaa sitä. Näin varmistat että näet sisältövirrassasi Xennekin päivitykset, etkä jää yhdestäkään hyvästä some-vinkistä paitsi!

katsoensinFacebook.JPG

Voit valita enintään 30 henkilöä tai yritystä näytettäväksi ensin. Lisätiedot ja ohjeet myös Facebookin sivuilta


2. Voit piilottaa sisällön joka ei kiinnosta sinua

Kun näet Facebookissa mainoksen josta et ole kiinnostunut, voit oikean ylänurkan kolmesta pisteestä kertoa sen Facebookille. Valitse “Piilota mainos” ja sen jälkeen vastaa miksi et halua nähdä mainosta? Valintojen jälkeen näet että mainos piilotettiin etkä näe samankaltaisia mainoksia jatkossa.
Voit myös hallita mainosasetuksiasi Facebookissa, jolloin voit valita millaisia mainoksia näet ja näin säästyt mainoksilta joista et ole kiinnostunut.

3. Reagoi sisältöihin

Kun tykkäät, kommentoit tai jaat sisältöjä, myös näin kerrot Facebookille millaista sisältöä tahdot nähdä. Facebookin algoritmi, josta olemme kirjoittaneet blogissamme aiemmin, oppii tarjoamaan sellaista sisältöä sinulle, josta pidät. Ja samalla se oppii myös jättämään pois sellaiset sisällöt joista et ole kiinnostunut.
Facebookin help centeristä löydät myös tietoa suomeksi kuinka voit muuttaa uutistesi asetuksia.